U 17 GRADOVA ŠIROM HRVATSKE SNIMLJENI SU NASTUPI 23 KUD-A

Svečanost otvorenja VINKOVAČKIH JESENI bit će danas u petak 18. rujna 2020. godine uz temu „Curo draga iz sokaka moga“, dok će ulicama u nedjelju 20. rujna proći KUD-ovi.

Ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni zbog korone ove godine biti će u drukčijem obliku i uključeni su KUD-ovi iz cijele zemlje. Iako fizički na mimohodu neće sudjelovati ostali KUD-ovi izvan Vukovarsko-srijemske županije, oni će i ove godine biti dio Vinkovačkih jeseni, ali na virtualan način. Organizatori manifestacije ove su godine organizirali snimanje KUD-ova širom Hrvatske i njihovi nastupi bit će prikazivani na velikom videozidu na glavnoj pozornici, i to između prolaska domaćih KUD-ova.

Organizatori poručuju, sve će biti isto, a opet i sve drukčije. S obzirom na epidemiološke mjere donesena je odluka da neće biti mimohoda članova KUD-ova iz cijele Hrvatske. Mimohod će ipak biti održan, ali na njemu će sudjelovati samo članovi KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Želimo im dobar nastup i druženje.

Ova izoliranost i nedostatak druženja, proba i nastupa nedostaju i nama članovima KUD-a Valentinovo … nadamo se da će u dogledno vrijeme doći neka bolja vremena za ponovna druženja i nastupe. Naše iskrene čestitke sudionicima i organizatorima Vinkovačkih jeseni.

Ljubica Orač 

predsjednica KUD-a Valentinovo